Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 februari 2018 | 09:00

Danny Boyle skriver eget James Bond-manus

Den 25:e Bond-filmen har plötsligt två separata manus.
MGM och EON Productions hoppas få Danny Boyle ombord som regissör till nästa 007-rulle. Han tackar enbart ja om de går med på att använda hans idé, rapporterar Deadline.

Danny Boyle skriver för närvarande på ett eget James Bond-manus tillsammans med John Hodge ("Trainspotting", "Beach", "Trance") som ska bli klart om några månader. Detta trots att EON redan har ett manus på gång av Neal Purvis och Robert Wade ("Skyfall", "Spectre").
 
Purvis och Wade är onekligen rutinerade Bond-författare. Att de har skrivit de senaste filmerna i serien hjälper ju också att behålla en röd tråd genom storyn. Å andra sidan vore det häftigt att se vad "Trainspotting"-duon kan göra med en Bond-film. Ett fristående 007-äventyr med Danny Boyles unika vision och energi, det skulle man ju inte tacka nej till.

Det återstår att se om producenterna går med på att använda Danny Boyles story. Annars finns det flera kandidater på kö som kan regissera filmen: Denis Villeneuve, David MacKenzie ("Hell or High Water") och Yann Demange ("71") är de som nämns just nu.
| 22 februari 2018 09:00 |