Film

Skribent

MovieZine

26 september 2017 | 11:30

Daniel, 39, köpte sin egna biosoffa - för 107.000 kronor

"Det kan låta lite galet att lägga så mycket pengar på bio", säger Daniel Björkman, som får gå obegränsat på bio under ett helt år.
Nu är budgivningen av Biotvåan – 2 kvm på Stockholmsbiografen Rigoletto – avslutad. Det unika objektet såldes av SF Bio med hjälp av en fastighetsförmedling, till förmån mot Friends arbete mot mobbing.

Köpet ger obegränsad tillgång till en tvåsitsig soffa under samtliga offentliga filmvisningar i ett helt år. Efter en budgivning med ett stort antal spekulanter landade det unika objektet till sist på 107 000 kr. Då det kostade 100 kr att delta i budgivningen landade den totala summan till Friends på hela 129.300 kr.

Köparen är 39-årige Daniel Björkman:

- Det kan låta lite galet att lägga så mycket pengar på bio, men jag både älskar film och beundrar Friends. Som barn flyttade vi runt en del, vilket innebar ny skola ganska ofta. Och i perioder var det inte kul att gå dit. Friends arbete att göra skolan tryggare betyder mycket för mig. Att få obegränsad tillgång till en biograf ser jag som en fantastisk bonus, berättar han.
 
Tillträde till Biotvåan ägde rum den 22 september i samband med biopremiären av ”Kingsman: The Golden Circle”, och på SF Bio lämnade man med nöje över nycklarna:

- Det känns såklart extra kul att ägandeskapet tas över av en riktig film- och bioälskare. Men det bästa av allt är hur det stora intresset för Biotvåan faktiskt har mynnat ut i ett rejält bidrag till Friends, så att de kan fortsätta sitt viktiga arbete för barn och unga, säger Helena Eklund, marknadschef på SF Bio.
 

Bilder: Erik Olsson Fastighetsförmedling 
 

Snabbfakta om Biotvåan

 
Objektet är två kvadratmeter med egen soffa för två personer på balkongen i premiärbiografen Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm. Slutpriset landade på 107 000 kr efter en framgångsrik marknadsföring och en flera timmar lång mäklarvisning.

Mörkt och fräscht på två kvadrat, ett popcornkast från Stureplan. Fler fördelar som listas är bland annat ”extremt lyhört”, ”löjligt högt i tak”, ”goda läskförvaringsmöjligheter” samt ”tillgång till 23 toaletter (som tycks städa sig själva)”.

Köparen och valfri gäst får se alla offentliga filmvisningar under ett år. Dessutom ingår rätten att låna ut soffan till nära och kära.
| 26 september 2017 11:30 |