Film

Skribent

MovieZine

25 augusti 2017 | 12:00

Köp din egna biosoffa och se obegränsat med film i ett år

Nu är världens första "biotvåa" ute till försäljning – en centralt belägen soffa på balkongen i stockholmsbiografen Rigoletto.
SF Bio har tagit hjälp av en mäklarfirma för att sälja en tvåsitsig soffa på biograf Rigoletto. 

I köpet ingår obegränsad tillgång till samtliga offentliga filmvisningar för två personer under ett helt år. Pengarna går till Friends arbete mot mobbning.

– För alla som älskar film på bio är det här en unik möjlighet att under ett år ha sina egna fasta platser på en av Stockholms finaste biografer. På bostadsmarknaden brukar man säga att läget är allt och då Rigoletto har ett av stans bästa och mest centrala lägen fick vi idén att sälja det vi nu kallar Biotvåan, säger Helena Eklund, marknadschef på SF Bio.

Biotvåan består av två säten, ett så kallat Love seat. Centralt belägen på Rigolettos balkong, ett popcornkast från Stureplan. Mörkt, mysigt och maximalt med insyn med en filmduksutsikt av sällan skådat slag. 

Budgivningen startar 6 september.
 
Att lägga ett bud kostar 100 kronor som oavkortat går till Friends. Som tack för stödet till deras arbete mot mobbning, bjuder SF Bio alla budgivare på varsin biobiljett.


 
 

Fakta om biotvåan

 
Biotvåan ligger på den populära balkongen i biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Två socialt möblerade kvadratmeter med generöst popcorndoftinsläpp, goda läskförvaringsmöjligheter och en filmduksutsikt av sällan skådat slag. 

Andra fördelar som listas i prospektet är ”extremt lyhört”, ”maximalt med insyn” och ”löjligt högt i tak”.

Marknadsvärdet uppskattas till uppåt 365 000 kronor, beroende på hur ofta biotvåan nyttjas. Men minst 14 000 kr, vilket är kostnaden för två personer att se alla nya filmtitlar på Rigoletto under ett år. Dock får slutlig köpare självklart se samma film fler gånger. Dessutom finns möjligheten att låna ut biotvåan till nära och kära.
| 25 augusti 2017 12:00 |