rykte

Skribent

MovieZine

15 mars 2022 | 09:00

Damon Lindelof skriver ny "Star Wars"-film

Skaparen bakom tv-serierna "Lost" och "The Leftovers" ryktas jobba på något nytt i den populära franchisen.
Den senaste Star Wars-filmen på vita duken var "The Rise of Skywalker" vintern 2019, så många lär vara nyfikna på vad Lucasfilm planerar härnäst. 
 
Ett nytt rykte från ett annat hörn i galaxen påstår att ingen mindre än Damin Lindelof har börjat skriva på ett nytt Star Wars-äventyr. Lindelof är välkänd i nördkretsar för att ha varit med och skapat serierna "Lost", "The Leftovers" och "Watchmen". 
 
Han är även manusförfattaren bakom sci-fi-rullar som "Star Trek Into Darkness", "World War Z" och "Tomorrowland". Tveklöst en person som kan hantera stora blockbusters, om ryktet från Hollywood-insidern Jeff Sneider visar sig stämma. 
 
 
När han tillfrågades om Star Wars år 2015 svarade Lindelof att "jag skulle aldrig säga aldrig, men just nu vill jag göra något mer originellt - något som inte kommer med samma intensiva press som en franchise för med sig", skriver sajten The Ankler.
  
Den närmaste Star Wars-filmen på bio lär bli "Rogue Squadron" (2023) i regi av Patty Jenkins, känd för "Wonder Woman"-filmerna. På gång är också nya filmer från Taika Waititi ("Thor: Ragnarök"), Rian Johnson ("The Last Jedi") och Marvelproducenten Kevin Feige. Med Skywalker-sagan avslutad finns det iallafall god potential för nyskapande berättelser med hjältar vi ännu inte mött.
 
Vår nästa dos Star Wars blir tv-serien "Obi-Wan Kenobi" med premiär i maj.
 
 
Vad skulle ni vilja se i en ny Star Wars-film?
| 15 mars 2022 09:00 |