Skribent

Alexander Dunerfors

3 januari 2014 | 01:01

Dags att kora bästa filmen för 10:e året i rad

MovieZines årliga omröstning kring årets filmer är tillbaka med 20 nya kategorier. Lägg din röst senast söndagen 12 januari.

Jubileerna fortsätter! I somras fyllde vi tio år på nätet, och nu är det dags för den tionde läsaromröstningen som ska kora årets bästa filmer. Traditionen trogen presenterades alla nominerade över juldagarna, och har du ännu inte lagt din röst - passa på nu över nyårsledigheten. Du är juryn!

Eftersom omröstningen blir allt populärare har vi till 2013 döpt den till MovieZine Awards, och utökat med några nya kategorier. Bland annat går det nu att rösta på Årets TV-serie och Årets TV-skådis. Som alltid finns det en ny överraskningskategori, i år heter den Årets A-märkta film. Dessutom ska en specialjury hjälpa oss att kora Årets filmblogg.

Förra året fick vi in över 27.000 röster i 18 kategorier. Ifall MovieZine Awards inte är Sveriges enda publikframröstade filmpris, är det iallafall det största. 

MovieZines prestigefyllda pris för Årets Film har tidigare gått till "Lost in Translation" (2004), "Harry Potter och den flammande bägaren" (2005), "V for Vendetta" (2006), "300" (2007), "The Dark Knight" (2008),"Inglourious Basterds" (2009), "Inception" (2010), "Drive" (2011) och "Hobbit: En oväntad resa" (2012). Årets vinnare kommer att presenteras mot slutet av januari.

Här hittar du alla kategorier:

Årets film
Årets svenska film
Årets utländska film
Årets sämsta film
Årets A-märkta film

Årets actionfilm
Årets animerade film
Årets drama
Årets dokumentär
Årets komedi
Årets sci-fi/fantasy
Årets skräckfilm

Årets regissör
Årets manliga prestation
Årets kvinnliga prestation
Årets genombrott

Årets TV-serie
Årets svenska TV-serie
Årets nya TV-serie
Årets TV-skådis

Årets filmblogg (går ej att rösta)

Vilka kategorier vill du se nästa år? Har du andra förslag till MovieZine Awards 2014? Kommentera nedan.

| 3 januari 2014 01:01 |