Film

Skribent

MovieZine

18 april 2023 | 09:00

Omtalade danska skräckfilmen från 2022 klar för en Hollywood-remake

James McAvoy ger sig iväg på en otäck semester ihop med Blumhouse. Den engelskspråkiga "Speak No Evil" får biopremiär 2024.
Danska skräck-snackisen "Speak No Evil" gick upp på svenska biodukar under hösten. Och USA-publiken lär ha blivit chockade som aldrig förr. Nästa år får vi se om den engelsktalande versionen håller samma ruggigt höga klass.
 
Skräckjätten Blumhouse är på gång med en remake av den otäcka historien om en familjesemester som tar en skrämmande vändning. I originalversionen får vi följa ett danskt par som lärt känna ett holländskt par under en resa. De går med på att hälsa på i Holland, men känner snart att något inte står rätt till.
 
För regin står James Watkins, känd för obehagliga filmer som "Eden Lake" och "The Woman in Black". Han har själv skrivit manus baserat på Christian Tafdrup och Mads Tafdrups originalidé. Hur exakt Hollywood-versionen ska lösa detaljen med kulturkrockar mellan olika nationaliteter återstår att se.
 
 
I huvudrollen som plågad farsa ska vi få se James McAvoy. Och nu gäller det att packa väskan snabbt. "Speak No Evil" ska stå klar för biopremiär redan i augusti 2024, skriver Deadline.
| 18 april 2023 09:00 |