Film

Skribent

MovieZine

7 maj 2020 | 09:00

Dagens remake är… ”Children of the Corn”

Ny dag, ny Stephen King-filmatisering. Den här gången ska skräcknovellen ”Majsens barn” filmas på nytt.
Det går knappt en vecka utan att ett nytt Stephen King-projekt offentliggörs, och vi har just fått veta att ”Children of the Corn” ska få en remake.

Regissören Kurt Wimmer har tidigare gjort filmer som ”Cubic” (2002) och ”Ultraviolet” (2006). Han är mer känd som manusförfattare till bland annat ”Salt” (2010) och remaken ”Total Recall” (2012). Tillsammans med producent Lucas Foster (”Le Mans ’66”) befinner de sig i Australien där inspelningen redan pågår, med ett mindre filmteam på grund av corona-restriktioner, skriver Hollywood Reporter.
 
Kings skräckhistoria "Majsens barn" publicerades för första gången år 1977 i ett nummer av Penthouse. Året därpå gavs den ut som en del av novellsamlingen "Dödsbädden". Berättelsen om den kusliga amerikanska småstaden filmades för första gången år 1984, med Linda Hamilton i en av huvudrollerna. "Children of the Corn" har fått hela åtta uppföljare sen dess.
 
 
Andra King-filmatiseringar på gång är bland annat "Eldfödd", "From a Buick 8", "Salem's Lot" och "Flickan som älskade Tom Gordon".
 
Har du sett originalet? Kommentera nedan.
| 7 maj 2020 09:00 |