Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 december 2019 | 14:30

Stephen Kings "Eldfödd" har hittat sin regissör

En nyinspelning av thrillern från 1984 är på väg med den relativt okände Keith Thomas bakom kameran.
År 1984 var det en ung Drew Barrymore, direkt hämtad från genombrottsrollen i "E.T.", som skrämde slag på biopubliken med sina magiska krafter.

Snart är det dags för en remake av Stephen Kings "Eldfödd" som produceras av Blumhouse, enligt Collider. Tyske regissören Fatih Akin ("Utan nåd", "Den vidrige Herr Honka") var påtänkt för regijobbet, men uppdraget går istället till Keith Thomas. Ett relativt oprövat kort med bara skräckfilmen "The Vigil" (2019) bakom sig.

Kings roman från 1980 handlar om dottern till två föräldrar som har deltagit i en forskningsstudie. Lilla Charlie föds med kraften att skapa eld ur tomma intet, och blir jagad av regeringen som ser henne som ett farligt vapen.

Filmen "Eldfödd" lär ha varit en stor inspiration för "Stranger Things", där Eleven (Millie Bobby Brown) visar upp övernaturliga förmågor.
 
 
Stephen King-fans har det senaste året kunnat se "Jurtjyrkogården", "Det: Kapitel 2" och "Doctor Sleep" på bio. Härnäst kommer den lovande tv-serien "The Outsider" på HBO Nordic i januari.
| 17 december 2019 14:30 |