Film

Skribent

Tobias Andersson

15 april 2023 | 15:01

Ångestfylld cellskräck när kultfilmen "Cube" får en japansk remake - se nya trailern

Nu ska jänkarna få ta del av den japanska versionen av kultfilmen ”Cube”. Vi håller tummarna att en Sverigepremiär nu inte är långt borta.
Minns du ”Cube”? Den klaustrofobiska rysaren som bjöd på ett riktigt ruskigt kammarspel när den begav sig i slutet av 90-talet. Med åren har den fått kultstatus och en skara anhängare, trots att den inte mynnade ut i någon utbredd följetong av uppföljare likt snarlika ”Saw” (”Cube” fick bara en uppföljare och en prequel).
 
För knappt två år sedan fick japanerna upp ögonen för filmens otäcka koncept där ett gäng främlingar vaknar upp i en kubformad labyrint fylld av sadistiska spel. En Escape room-upplevelse som du absolut inte vill delta i. Den japan-producerade remaken (som släpptes 2021) landar nu i USA och marknadsförs med en ryslig trailer där vi ser skärrade ”lekdeltagare” lösa ångestfyllda gåtor på liv och död.
 
Kolla in den klaustrofobiska trailern nedan:
 
 
Filmen finns nu att se i USA hos Bloody Disgustings streamingtjänst Screambox. Så nu håller vi tummarna för att någon streamingtjänst här hemma plockar upp den för en Sverigepremiär.
| 15 april 2023 15:01 |