Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2022 | 09:00

Courteney Cox återvänder i "Scream 6"

Inspelningen av nästa kapitel i den populära slasherserien börjar i sommar.
"Scream"-regissörerna slösar ingen tid: redan i sommar börjar inspelningen av den sjätte filmen i serien. Och nu vet vi åtminstone en stor karaktär som får återvända.
 
Skådespelaren Courteney Cox råkade avslöja i Varietys podcast att hennes kaxiga tv-profil Gale Weathers dyker upp på nytt:
 
- Jag fick manuset igår och har inte hunnit läsa det än... Men jag ser fram emot att läsa och vet att de tänker börja spela in i juni i Kanada. Jag vet inte om jag får säga nåt alls!, säger Cox.
 
Bakom kameran återvänder Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett som regisserade årets "Scream" - den femte filmen i serien har nu spelat in 139 miljoner dollar världen över. Än så länge är det inte känt vilka andra skådisar som får åka tillbaka till Woodsboro och möta Ghostface, men tanken med den senaste filmen var att de två systrarna, spelade av Jenna Ortega och Melissa Barrera, skulle föra facklan vidare som nya huvudpersoner.
 
Den eviga frågan kvarstår. Kan "Scream"-serien klara sig utan Neve Campbell som Sidney Prescott? Det kändes som att hennes historia fick ett fint och passande avslut i den senaste filmen - men en del hardcorefans skulle säkert klaga om hon inte finns med på ett hörn. 
 
Melissa Barrera och David Arquette i "Scream" från 2022.
 
När jag intervjuade regissörerna inför premiären av "Scream" sa de att det var "avgörande" att få med originaltrion, inklusive David Arquette:
 
- De är filmseriens hjärta. Under ett ögonblick hade vi bara en idé och ett manus, ingen hade skrivit på ännu. Vi kände oss hyfsat säkra på manuset och visste i våra hjärtan att skådespelarna skulle gilla det de läste. Men vi förstod också att de här filmerna, och Wes, hade varit en stor del av deras liv. Det fanns många faktorer. Men kreativt sätt fanns det inte en chans att vi skulle kunna göra filmen utan de tre.
 
"Scream 6" har fått sitt biodatum satt till 31 mars 2023.
| 18 mars 2022 09:00 |