Film

Skribent

Tobias Andersson

11 januari 2023 | 12:44

Coppola förnekar apokalypsen hos ”Megalopolis” – "Jag älskar mina skådespelare"

Mästerregissören själv slår tillbaka mot ryktena om en kaosartad produktion hos ”Megalopolis”. Han backas även upp av Adam Driver.
– Jag älskar mina skådespelare, jag älskar det jag får varje dag, jag håller schemat och budgeten, det är det viktigaste för mig, sa Francis Ford Coppola i ett uttalande till Deadline gällande gårdagens rykten om ett rådande kaos vid inspelningen av ”Megalopolis”.
 
Så ”Gudfadern”-regissörens drömprojekt ”Megalopolis” är kanske inte i fara för nedläggning ändå, åtminstone inte enligt honom själv.
 
– Filmen kommer att vara färdiginspelad våren 2023 och vi håller schemat.
 
Många nyckelpersoner har försvunnit från produktionen och specialeffekts-teamet har blivit tvungna att avgå. Enligt information till Deadline stämmer det, men anledningen är för att specialeffektsarbetet nu istället är förflyttat till postproduktionen. Just för att hålla budgeten som enligt rykten sades vara bortom all kontroll.
 
Planen är fortfarande att ”Megalopolis” ska bli Coppolas magnun opus, hans stora drömprojekt som han velat förverkliga i 30 års tid som innefattar banbrytande teknologi.
 
"Jag håller budgeten och schemat" , säger regissören som på bilden ser ut att lufta sitt inre kaos under den kaotiska inspelningen av "Apocalypse Now".
 
Filmen har också en stjärnspäckad rollista med bland annat Adam Driver, Nathalie Emmanuel och Forest Whitaker. I synnerhet är Adam Driver upprörd över alla rykten som florerar.
 
– Allt är bra här. Jag har varit på inspelningar som varit kaotiska och det här är långt ifrån det, sa han till Deadline.
| 11 januari 2023 12:44 |