Film

Skribent

Tobias Andersson

10 januari 2023 | 16:30

”Total galenskap” – just nu råder kaos på Coppolas filminspelning

Francis Ford Coppolas drömprojekt ”Megalopolis” är knappt halvvägs och inspelningen är så kaosartad att den kan tvingas avbrytas. Det osar ”Apocalypse Now” långa vägar produktionsmässigt.
På kort tid har Coppolas kommande sci-fi ”Megalopolis” förlorat massvis med nyckelpersoner och flera medarbetare ska ha fått sparken. Bland annat har en art director och hela specialeffekts-teamet flytt sin kos. Dessutom ska budgeten vara bortom all kontroll.
 
– Det var total galenskap att vara på inspelningsplatsen, påpekar en källa till The Hollywood Reporter.
 
Drömprojektet har alltså förvandlats till en mardröm! Inspelningen, som pågår i Atlanta, var planerad till 90-dagars arbete men nu ser det mörkt ut för hela produktionen, enligt The Hollywood Reporter.
 
”Megalopolis” är den legendariske ”Gudfadern”-regissörens kanske mest ambitiösa film hittills. Med en budget på över 120 miljoner dollar (mer än 1 miljard kronor!), dessutom öst ur egen privat ficka, är ”Megalopolis” hans stora drömprojekt som han velat genomföra i 30-års tid. En dröm som nu inte ser ut att gå i uppfyllelse.
 
I rollistan har vi (eller kanske hade...) stora namn som Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel och Laurence Fishburne.
 
Även "Apocalypse Now" kantades av många bekymmer...
 
I skrivande stund finns inget officiellt uttalande från Coppola. Men vi som kan vår Coppola-vetenskap har koll på att kaosartade inspelningar inte är något främmande för honom. Efter många om och men så lyckades han ändå ro ”Apocalypse Now” i hamn, trots alla motgångar och tumult. Och vilken film det blev, liksom! För den intresserade finns ”En filmares vånda: Coppolas Apocalypse” på SVT Play, en dokumentär om mardrömsarbetet kring ”Apocalypse Now”.
| 10 januari 2023 16:30 |