Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 augusti 2023 | 00:05

"Game of Thrones"-stjärnan fortsätter kritisera slutet på serien

Conleth Hill spelade den populära och strategiska karaktären Varys i alla åtta säsonger av "Game of Thrones", men han gillade verkligen inte slutet.
Redan i maj 2019 så skrev jag en artikel här på MovieZine där skådespelaren Conleth Hill uttryckte sitt missnöje över avslutningen på serien. Nu öppnar han upp på nytt och verkar skylla problemen på att seriens skapare och HBO inte kom överens om riktningen för serien under de sista säsongerna.
 
2019 vaktade han visserligen sin tunga på ett sätt som skulle ha gjort Varys stolt, samtidigt som han lyckades vara förvånansvärt ärlig. De två sista säsongerna hade inte samma djup som de sex första säsongerna, som hade George R.R. Martins böcker, att följa nämnde han då. Samt att det kändes snopet att vi tittare aldrig fick se Varys reagera på Littlefingers öde:
 
- Jag tyckte att det var tråkigt att jag inte fick någon sista scen med honom. Det kändes tråkigt att inte ens få se honom reagera på nyheten om Littlefingers död, om han nu var min nemesis. Det har varit min känsla de senaste säsongerna, att min karaktär har hamnat mer i periferin - att man har fokuserat mer på andra. Det är helt okej. Det är naturens gång i en serie med såhär många karaktärer. Men det var ändå lite frustrerande. På det stora hela har serien varit överlägset postiv och brilliant, men jag antar att de två senaste säsongerna inte har varit mina favoriter.
 

"Jag var otröstlig då, men nu mår jag bra."

 
Peter Dinklage och Conleth Hill i en av den sista "Game of Thrones"-säsongens mest rörande scener. 
 
Fyra år senare rapporterar Variety att det inte verkar som att känslorna kring "Game of Thrones"-avslutningen ändrats nämnvärt för Hill, i en ny intervju har han nämligen öppnat upp på nytt kring sin frustration över hur serien slutade:
 
- Ända fram till de två sista säsongerna så hade jag inga klagomål alls. Jag kände mig bara frustrerad över de två sista eftersom Varys inte var den allvetande karaktär han hade varit fram tills dess. Jag tror att manusförfattarna ville göra en sak för att avsluta det medan HBO ville göra en annan. Jag kände att den sista säsongen var lite för påskyndad. Jag var otröstlig då, men nu mår jag bra.
 

Läs också: Joffrey är tillbaka! “Game of Thrones”-skådisen ser sluskig ut i nya “Fem”-serien

 
Nu när det har gått lite tid sedan den sista säsongen av "Game of Thrones" sändes, har du själv ändrat åsikt kring hur den slutade? Har du tittat om på några av avsnitten? Håller du med Hill om att det kändes alldeles för påskyndat? Kommentera gärna nedan!
| 4 augusti 2023 00:05 |