Skribent

Oskar Möller

30 juni 2023 | 17:00

Clint Eastwood spelar in thriller - blir förmodligen hans sista film

Den legendariske skådespelaren och regissören Clint Eastwood är i färd med att spela in det som förmodas vara hans sista film "Juror #2"
Inspelningen av Clint Eastwoods senaste film är på gång i Savannah Georgia enligt, comingsoon.net. Filmen är en thriller/kriminalhistoria - något som är välbekant mark för regissören som har nått några av sina största framgångar som regissör i genrén.
 
Huvudrollen spelas av Nicholas Hoult som spelar den ordinäre mannen Justin Kemp som ställs inför ett moraliskt dilemma när han kallas in till juryn för ett mordfall. Andra i rollistan är Toni Colette och Kiefer Sutherland.
 
Den 93-årige legendaren Clint Eastwood är en av världens krympande skara av klassiska filmikoner. Känd för världen som Dirty Harry och spaghettiwesterns främsta posterboy (i Sergio Leones trilogi med "Den gode, den onde, den fule" som avslutande kronjuvel).
 
Eastwood har med åren gjort sig ett namn som en framstående regissör med näsa för bärkraftiga stories som övertygar såväl kritiker som publik - inte sällan med sig själv i en bärande roll. Bland hans mest framgångsrika filmer kan nämnas "Million Dollar Baby" (som svepte Oscarsgalan 2005 med bästa kvinnliga huvudroll för Hilary Swank samt bästa regi och film) och "Mystic River" (som gav såväl Sean Penn som Tim Robbins en Oscar för bästa manliga huvudroll respektive biroll 2004).
 
Meritförteckningen omfattar över 40 titlar och vars bredd är omfattande - allt från publikdragande romantik med Meryl Streep i "Broarna i Madison County" till krigsfilmen "American Sniper" med Bradley Cooper. På senare år har Eastwood även gjort flertalet filmer som bygger på verkliga händelser och personer ("Sully" från 2016 och "Richard Jewell" från 2019). På senare år har dock några av regissörens filmer fått betydligt sämre kritik än vanligt - särskilt regissören senaste projekt "Cry Macho" från 2019.
 
Förhoppningsvis innebär "Juror #2" en återgång till tidigare storform.
 
Vad tror ni - kommer "Juror #2" bli en av Eastwoods succér?
| 30 juni 2023 17:00 |