Film

Skribent

Jakob Åsell

17 juli 2019 | 21:20

Christopher Nolans spionfilm "Tenet" spelas in i Tallinn i sommar

Estland håller andan inför inspelningen av Christopher Nolans dyraste film hittills.
Informationen kring Christopher Nolans kommande film "Tenet" har varit knapphändig. Filmen har beskrivits som "en enorm och innovativ action-blockbuster i en värld av internationell spionverksamhet". Nolans ambitiösa film, sägs även bli "Dunkirk"- och "Inception"-regissörens dyraste äventyr hittills. Tur då att Estlands finansminister har erbjudit sig att öppna plånboken.
 
Den estländska filmfonden står enligt estniska nyhetsuppgifter för upp till en tredjedel av filmproduktionens utgifter under inspelningen i Tallinn, i hopp om att storproduktionen ska locka till turism och ge en skjuts till den lokala ekonomin. "Tenet" började spelas in i maj tidigare i år och kommer  att röra sig mellan sex andra länder, inklusive Storbritannien, Italien och Indien.
  
I rollerna ser vi bland andra John David Washington, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Michael Caine och Elizabeth Debicki. Bakom kameran står återigen den svenske "Dunkirk"-fotografen Hoyte van Hoytema och istället för Nolan-favoriten Hans Zimmer är det nu den Oscarsbelönade svenske "Black Panther"-kompositören Ludwig Göransson som står för musiken.
 
| 17 juli 2019 21:20 |