Film

Skribent

MovieZine

2 maj 2017 | 21:00

Chris Pratt har ett väldigt specifikt favoritögonblick från "Guardians of the Galaxy Vol. 2"

Och det innefattar inte honom själv.
James Gunns "Guardians of the Galaxy Vol. 2" har seglat upp på förstaplatsen på den svenska biotoppen, och det är utan tvekan en underhållande rymdresa vi tas med på. Men vilket är det absolut bästa ögonblicket i filmen? Star Lord själv, Chris Pratt, har ett svar på den frågan, och han delade med sig av det under en intervju med Slashfilm.
 
- Det kan ändras, men jag kan säga direkt vilket mitt favoritögonblick är. Det är en kombination av några olika ögonblick. Det är Michael Rooker i rollen som Yondu, och vi kommer till planeten där Ravagers hänger, och de dricker alkohol med de där sex-robotarna eller vad de nu är för något, och då ser vi Rooker. Han säger ingenting. Han är bokstavligen talat naken, eller han  har iallafall ingen tröja på sig, och han är utelämnad, och vi ser hans sårbarhet och vi får en känsla för hans smärta och ensamhet. Och sedan följs det ögonblicket upp av att vi får se honom i hans Ravager-utrustning, flankerad av andra Ravagers, och då har han plötsligt en kaxig uppsyn igen. Men då vet vi, för vi har just sett det, vad som egentligen finns där under.
 
- Den kombinationen av ögonblick, för mig, gör att filmen överskrider sin genre. Det är inte en Marvelfilm, det är en "Guardians of the Galaxy"-film, men det är framförallt ett cinematiskt mästerverk. Det var i det ögonblicket jag insåg: "Okej, nu är vi på nästa nivå." 
 
 
Vilket var ditt favoritögonblick från "Guardians of the Galaxy Vol. 2"?
| 2 maj 2017 21:00 |