Film

Skribent

Tobias Andersson

13 februari 2023 | 21:30

Trailer: Otäcka ungar i remake av ”Children of the Corn"

Barn går bärsärkagång i trailern till nya ”Children of the Corn”. En nyversion av Stephen Kings välkända novell är alltså på gång och släpps den 3 mars i USA.
Det har släppts så många ”Children of the Corn”-filmer att vi har tappat räkningen för längesen, den senaste släpptes 2018 och snart är det alltså dags att ännu en gång för vuxenvärlden att hamna i kläm med majsens skrämmande barn.
 
En remake hittar alldeles strax till de amerikanska biograferna, men enligt regissören Kurt Wimmer ska vi snarare se filmen som en nyversion som tolkar Stephen Kings originalberättelse ”Majsens barn” på ett litet annorlunda vis.
 
I den här versionen får vi följa en psykotisk tolvåring som bildar en sekt ute på majsfältet där hon övertalar andra barn att göra blodig massaker på alla vuxna i en liten by. En gymnasieelev motsätter sig dock den 12-årige sektledaren. Typ så lyder remakens synopsis, enligt Bloody Disgusting.
 
Filmen har som sagt amerikansk biopremiär den 3 mars men redan den 21:a samma månad går den till streaming hos tjänsten Shudder, som lagt beslag på rättigheterna. Om den hittar till Sverige är i skrivande stund oklart.
 
Ringde det förresten någon klocka när du såg regissörs-namnet Kurt Wimmer? Trodde väl det. Det var nämligen han som regisserade den underskattade sci-fi-filmen ”Equilibrium”. ”Children of the Corn” blir den första filmen han regisserad sedan 2006, vilket då var ”Ultraviolet”.
 
| 13 februari 2023 21:30 |