Serie

Skribent

Andreas Samuelson

26 september 2023 | 11:00

Chevy Chases hårda ord om TV-serien ”Community”

Gamla komikern Chevy Chase lockade till skratt i ”Community” men hans egna ord om TV-serien är allt annat än lustiga.
Under de fyra första säsongerna av "Community" spelade gamle ”Saturday Night Live”-ikonen Chevy Chase miljonären och industri-VD:n Pierce Hawthorne i NBC:s sitcom ”Community”. Den fyrfaldigt Emmybelönade serien handlade om en grupp vuxna studenter på ett community college och Chase karaktär var den arroganta, politiskt inkorrekta medlemmen som ofta bråkade med de andra.
 
Denna beskrivning verkar inte ha varit helt från verkligheten då Chase enligt motspelares utsago ska ha varit svår att samarbeta med och även fällt rasistiska kommentarer. Han hade även ett ökänt, stormigt bråk med seriens skapare Dan Harmon.
 
Nu har ”Ett päron till farsa” själv pratat ut om sina egna tankar om serien i komikern Mark Maron’s ”WTF”-podcast och han ser knappast tillbaka på den med glada minnen, skriver Deadline.
 
- Jag kände ärligt talat att serien inte var tillräckligt rolig för mig. Jag kände mig lite begränsad. Alla hade sina delar, och jag tyckte att de alla var bra. Humorn var inte tillräckligt effektiv för mig bara.
 
Han var inte heller något fan av att vara del i en ensemble.
 
- Jag hade inget emot min karaktär. Jag kände bara att det var... Jag trivdes bättre ensam. Jag ville bara inte sitta omgiven av det där bordet, varje dag, av de människorna. Det var för mycket.
 
I en tidigare intervju med ”CBS Sunday Morning” skrockade han om anklagelserna om att varit svår att samarbeta med på såväl ”Community” som ”SNL”.
 
- Jag antar att du får fråga dem. Jag skiter i det! Jag är den jag är. Och jag gillar var och vem jag är. Jag bryr mig inte. Och det är en del av mig att jag inte bryr mig.
 
Det är ju fint att Chase inte verkar bry sig men förutom hans långa historia av att bete sig som en skitstövel så är väl hans senaste filmmeriter ”The Last Laugh”, ”The Very Excellent Mr. Dundee” och ”Zombie Town” kanske en konsekvens av just detta...
 
Vad tycker du om Chevy Chase och ”Community”?
| 26 september 2023 11:00 |