Film

Skribent

Thomas Linnaeus

31 mars 2023 | 17:45

"Chernobyl"-regissören Johan Renck gör film om Saddam Hussein

Filmen “The Prisoner in His Palace” kommer att handla om den okända diktatorns sista tid i livet.
Svensken Johan Renck, som belönades med en Emmy för sin regi av miniserien “Chernobyl”, har hittat sitt nästa projekt. The Hollywood Reporter skriver att regissören nu kommer ta sig an filmen “The Prisoner in His Palace”, som handlar om Saddam Husseins sista tid i livet.
 
Manuset bygger på boken “The Prisoner in His Palace: Saddam Hussein, His American Guards, and What History Leaves Unsaid”, skriven av Will Bardenwerper. Här får vi följa de 12 amerikanska soldaterna som vaktade Saddam månaderna innan han skulle avrättas.
 
Christian Vesper, högt uppsatt på Freemantle, som producerar filmen, har i samband med nyheten om filmen, uttalat sig om det kommande projektet:
 
- “The Prisoner in His Palace” är ett fascinerande och intimt porträtt av en av historiens mest ökända och kontroversiella personer, berättad från de som höll honom fånga. Michael och Johan är det perfekta kreativa teamet för att föra Will Bardenwerpers unika och starka berättelse till filmduken, och vi är så glada över att samarbeta med dem på denna exceptionella film.
 
Premiär för “The Prisoner in His Palace” är i dagsläget okänt.
| 31 mars 2023 17:45 |