Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

30 juli 2015 | 14:00

Channing Tatum och Chris Pratt kan bli Ghostbusters

Manusförfattare bekräftar planer på flera spökfilmer i samma universum.
Många hade sina åsikter när det blev klart att fyra tjejer tar över som Ghostbusters. I Paul Feigs komedi som kommer sommaren 2016 leder Kristen Wiig och Melissa McCarthy en kvartett nya, kvinnliga spökjägare.

Men samtidigt har det talats om en spinoff med snubbar - förhoppningsvis inte bara för att få tyst på alla kvinnohatande kritiker. Med manusförfattaren Drew Pearce (”Iron Man 3”) kan det här utvecklas till något intressant.

Pearce bekräftar i en MTV-intervju att han hoppas på Channing Tatum ("Magic Mike XXL") och Chris Pratt ("Jurassic World") i huvudrollerna. 

- Det är definitivt de skådespelare vi tänker på när vi tar oss an projektet. Om det blir av eller inte är inte upp till mig. Mitt jobb är bara att försöka ge dem något spännande att göra.

Planen är att Grabb-busters och Ghost-bysters (ursäkta dåliga ordvitsar) ska teama upp á la ”Avengers” i en gemensam film längre fram. 

- Jag vill se till att allt utspelar sig i samma ”Ghostbusters”-universum, som ett fan är det vad jag hade velat se. Men vi får se om det blir av.

Bröderna Joe och Anthony Russo (”Captain America: Civil War”) regisserar medan producent Ivan Reitman övervakar arbetet.

Som MovieZine tidigare skrivit är planen att spela in nästa sommar för biopremiär 2017. Troligtvis kommer filmbolaget att vara redo att kicka igång så snart man vet om Paul Feigs ”Ghostbusters” blir en hit. Den har biopremiär 22 juli 2016.