Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 november 2017 | 07:00

Chan-wook Park regisserar hela AMC:s "The Little Drummer Girl"-serie

"Old Boy"-regissören gör sin tv-debut med nya tv-serien "The Little Drummer Girl" från AMC och BBC One.
AMC och BBC One har beställt en ny tv-serie baserad på John le Carrés bok "The Little Drummer Girl", rapporterade Variety under natten.
 
Chan-wook Park som ligger bakom filmer som "Old Boy - Hämnaren", "The Handmaiden", "Lady Vengeance" och "Thirst", kommer att regissera samtliga av seriens avsnitt i vad som blir hans tv-debut.
 
Den nya serien kommer att bestå av totalt sex avsnitt, med Florance Pugh i huvudrollen som Charlie - en karaktär som i boken är en hyllad skådespelerska och dubbelagent i Mellanöstern. Om de väljer att följa boken någorlunda väl, har vi en spännande spionthriller att se fram emot.
 
 
AMC och BBC One har tidigare adapterat en annan av John le Carrés böcker, "The Night Manager", med Tom Hiddleston och Hugh Laurie i huvudrollerna. Även den gången fick en ensam regissör förtroendet, där Susanne Bier regisserade samtliga avsnitt - vilket hon personligen belönades med en Emmyvinst för.
 
Själv blir jag alltid mer peppad av en serie som väljer att låta en regissör ensam få ansvaret, Chan-wook Park känns också väldigt intressant med tanke på hans visuellt slående filmer. AMC och BBC One valde onekligen helt rätt med Susanne Bier senast - förhoppningsvis blir det minst lika bra denna gången med!
 
Produktionen av "The Little Drummer Girl" planeras dra igång under 2018, men det är i nuläget ännu oklart när vi kan förvänta oss en premiär av serien.
 
Ser du också fram emot att se hur Chan-wook Park kommer att ta sig an "The Little Drummer Girl"? Kommentera gärna nedan!
| 9 november 2017 07:00 |