Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2014 | 09:00

Chadwick Boseman är Marvels "Black Panther"

Skådespelaren har skrivit på för fem filmer.
Om du låg i koma de senaste veckorna så har det hänt en hel del i superhjältevärlden. DC Comics släppte sin lineup av filmer fram till år 2020, inklusive en kvinnlig superhjältefilm i "Wonder Woman" och en färgad hjälte i "Cyborg". Igår kontrade Marvel med att presentera sin Fas Tre, där det finns plats åt både "Captain Marvel" och inte minst "Black Panther". 

Medan vi väntar på att höra vilken skådespelerska som ska spela den förstnämnda, har Chadwick Boseman redan välkomnats till Marvelfamiljen. 

37-årige Boseman slog igenom i sportdramat "42" och har i år hyllats för sin James Brown i "Get On Up". När han tar sig an rollen som Black Panther gäller kontraktet 5 filmer: han kommer först dyka upp i "Captain America: Civil War" den 6 maj 2016, innan det är dags för fristående "Black Panther" hösten 2017. Därefter väntas bland annat gästspel i "Avengers: Infinity War" del I och II. Karaktären heter egentligen T'Challa och är prins över den påhittade afrikanska nationen Wakanda. 

- Black Panther är en av de mest intressanta karaktärerna i Marvels historia, sa Marvelbossen Kevin Feige under gårdagens presentation.

- Han är något av en prins, han kan till och med bli något av en kung. Men allt handlar om hur detta avskilda land möter världen. Det kanske går bra och kanske inte. 

Här är den första konceptbilden från filmen:"Black Panther" får biopremiär 3 november 2017.
| 29 oktober 2014 09:00 |