Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 februari 2020 | 20:05

CBS planerar en "CSI"-fortsättning med originalskådespelarna

"CSI: Crime Scene Investigation" firar 20 år sedan premiären i höst - vilket CBS planerar att fira med en event-säsong.
I oktober är det 20 år sedan "CSI" hade premiär på CBS och snabbt, men oväntat, blev en av kanalens mest lyckade tv-serier någonsin - med hela femton säsonger och tre spinoffserier. Enligt Deadline planerar CBS nu en "CSI"-eventserie, alltså en kortare säsong men en officiell fortsättning på originalserien likt den som "The X-Files" fick av Fox.
 
Men inte nog med det! CBS ska dessutom redan ha varit i kontakt med William Peterson, som spelade huvudkaraktären Gil Grissom under originalseriens nio första säsonger. Det är däremot oklart om även Laurence Fishburne och Ted Danson (som tog över efter Peterson) har fått några förfrågningar om att återvända till serien i någon form.
 
"CSI" var serien som lärde oss att det inte var någon idé att försöka komma undan med ett brott längre - teknikerna (ledda av Gil) på brottsplaterna hade blivit för bra. Två av de mest uppskattade avsnitten ur originalseriens 335 avsnitt långa historia, "Grave Danger: Part 1" och "Grave Danger: Part 2", regisserades och skrevs av Quentin Tarantino när serien var som mest populär.
 
Serien har inte hunnit få grönt ljus officiellt ännu, men Jason Tracey ("Elementary") ska redan vara igång med manusskrivandet och serien kommer (om den blir av) helt klart att utspela sig i Las Vegas (vilket originalserien också gjorde).  
 

Läs också: Gamla "CSI"-gänget samlat för finalspecialen

 
Är du sugen på att se vad Grissom har haft för sig sedan vi såg honom senast i "CSI"? Kommentera gärna nedan! 
| 10 februari 2020 20:05 |