Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 maj 2020 | 10:30

CBS nobbar David E. Kelleys nya drama

Protest! TV-filmatiseringen av "The Lincoln Lawyer" kommer inte bli av.
TV-bolaget CBS har tackat nej till David E. Kelleys "The Lincoln Lawyer". Serien låg i slutet av förproduktionsfasen och hade redan hunnit knyta till sig Logan Marshall-Green ("Upgrade") för huvudrollen.

Deadline skriver om det förvånande beslutet, som möjligen kan skyllas på coronapandemin. Det är märkliga tider även i tv-branschen, där så gott som alla inspelningar har tvingats pausa. Kanske var det helt enkelt fel tillfälle att satsa på ett påkostat och stort drama - trots att CBS redan hade beställt en första säsong.

David E. Kelley är annars Hollywoods okrönte kung av advokatdraman, med serier som "Ally McBeal", "Advokaterna" och "Boston Legal" bakom sig. Senare i år kommer "The Undoing" på HBO, med Nicole Kidman och Hugh Grant i huvudrollerna. "The Lincoln Lawyer" spåddes också bli en stor och omtalad prestige-titel.

Serien bygger på filmen med samma namn från 2011, där vi såg Matthew McConaughey driva en juridisk firma från sin bil. Filmen byggde i sin tur på Michael Connellys roman från 2005.
| 3 maj 2020 10:30 |