Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 november 2021 | 16:50

Carole Baskin vill stoppa "Tiger King 2" - genom att stämma Netflix

Efter trailer-släppet inför "Tiger King 2" har Carole Baskin anlitat en advokat och stämt Netflix, eftersom hon inte velat medverka i den nya säsongen.
THR rapporterar att Carole Baskin har stämt Netflix för att man enligt henne har använt hennes medverkan i den nya säsongen mot hennes vilja, samt att omständigheterna kring hennes medverkan i den första säsongen inte ska ha framställts på rätt sätt heller. Därför vill hon att en domare ska stoppa Netflix från att släppa den nya säsongen innan ärendet har hunnit hanteras.
 
Den första säsongen av "Tiger King" blev en enorm succé förra året och den 16 november har det blivit dags för den andra säsongen av den minst sagt galna dokumentärserien. Carole Baskin äger företaget "Big Cat Rescuse" som säger sig rädda stora kattdjur från liv som illegala husdjur... eller från vanskötta djurparker. 
 
 
Under den första säsongen ställde Baskin upp då hon säger att Netflix kontaktade henne angående att de höll på med en dokumentärfilm i samma stuk som "Blackfish" - men om missförhållanden kring stora kattdjur i USA. Hon gick med på det och ställde upp på att filmas under totalt tio dagar fördelade på fem års tid. Hon ska ha blivit chockad över hur hon plötsligt framställdes som en potentiell mördare i serien, vilket har resulterat i mängder av hatbrev, trakasserier, dödshot och minskade inkomster.
 
När hon kontaktades av produktionsbolaget bakom serien angående möjligheten att ställa upp på fler intervjuer inför den kommande säsongen så ska hon ha sagt att hon inte ville vara med mer. Hon antog samtidigt att det tidigare inspelade materialet, som hon endast godkänt användandet av för en dokumentärfilm, därför inte borde få användas i den nya säsongen alls.
 
- Långt ifrån att vara en dokumentärfilm som försöker att avslöja olaglig handel med stora kattdjur, uppfödning och klappande av tigerungar, "Tiger King 1" är en sju avsnitt lång tv-serie som framför allt fokuserar på att porträttera Joe Exotic som ett sympatiskt offer och Carole som fienden, skriver advokaten Frank Jakes i den inlämnade stämningsansökan. 
 
 
Man får väl nästan antaga att Netflix redan har haft sina advokater gå igenom avtalen för alla inblandade, innan man bestämde sig för att producera en ytterligare säsong. Men man kan givetvis samtidigt förstå att Baskin inte vill vara en del av en serie som fortsätter att utmåla henne som en potentiell mördare... oavsett om det är sant eller inte.
 
Även om säsongen släpps och Netflix skulle anses ha gjort något fel under en eventuell rättegång, så har streamingjätten troligtvis råd att slåss ganska länge för sin sak.
 

Läs också: Här är skådespelarna som är klara för nya "Tiger King"-serien

 
Kommer du att fortsätta titta på "Tiger King" när den nya säsongen släpps? Kommentera gärna nedan!
| 2 november 2021 16:50 |