Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 juni 2021 | 17:35

Här är skådespelarna som är klara för nya "Tiger King"-serien

Det går framåt med streamingtjänsten Peacocks kommande miniserie "Joe Exotic", som är baserad på händelserna i Netflix populära dokumentärserie.
Vi rapporterade redan för ett drygt år sedan att Universal hade börjat arbeta på en miniserie-adaption av Netflix ofattbart populära dokumentärserie, om konkurrensen mellan två påstådda djurälskare - som slutligen leder till en invecklad mordkomplott.
 
Sedan dess har det nu blivit klart att det är den amerikanska streamingtjänsten Peacock (som ägs av NBCUniversal) som kommer visa miniserien. Handlingen kommer att börja med att Carole Baskin, VD:n för Big Cat Rescue, får veta att Joe "Exotic" Schreibvogel föder upp tigrar och lejon för att tjäna pengar på dem. Efter att hon försöker få hans "zoo" nedstängt så eskalerar rivaliteten mellan de båda djurälskarna.
 
Här nedan har vi samlat alla skådespelarna som är klara för den kommande miniserien hittills:
 

Kate McKinnon som Carole Baskin

 
 
Redan från första stund som Universal meddelade att man arbetade på miniserien så har skådespelerskan och komikern Kate McKinnon ("Ghostbusters") varit knuten till rollen som Baskin. I dokumentärserien spekuleras det även friskt, vid sidan om hennes "goda gärningar", om huruvida hon kan ha mördat sin rike make och låtit hennes många tigrar äta upp bevisen.  
 

John Cameron Mitchell som Joe "Exotic" Schreibvogel

 
 
Som titelkaraktären kommer vi att få se Tony Award-vinnaren John Cameron Mitchell ("The Sandman"). Här krävs det utan tvekan en insats över det vanliga, för att verkligen kunna leverera en rolltolkning som inte bara blir absurd. Joe Exotic är trots allt en man med en passion för vilda djur, unga män, vapen och kändisskap - lycka till!
 

Dennis Quaid som Rick Kirkham

 
 
MovieZine spenderade en knapp timma med den verklige Rick Kirkham, som ledde dokumentärteamet och krönte Joe Exotic till "Tiger King" under säsongens gång. Deadline rapporterade att Dennis Quaid ("Day After Tomorrow") är den senaste att bli klar för en roll i miniserien - som den gamle journalisten och reportern Kirkham.
 
- När jag lämnade parken efter branden så var jag mentalt helt förstörd och hade massa mardrömmar om allt som hände där. De sex första månaderna efteråt spenderade jag med en psykolog för att försöka bearbeta allt, berättade Kirkham i vår intervju.
 
Zoo-skötaren John Reinke i "Tiger King: Mord, kaos och galenskap".
 
Vid sidan om de större huvudrollerna så är det även klart att Brian Van Holt ("Black Hawk Down") kommer att spela John Reinke, Nat Wolff ("The Stand") spelar Travis Maldonado och Sam Keely ("Bränd") kommer att sätta sin spinn på John Finlay. Det är däremot fortfarande oklart exakt när Peacock förväntas bli klar med sin miniserie.
 
Något förvirrande blir det dock med tanke på att CBS håller på att producera en egen "Tiger King"-serie, baserad på tidningsartikeln "Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild". Ett projekt som har lyckats värva Nicolas Cage till huvudrollen som Joe Exotic. Utöver Cage i huvudrollen och Dan Lagana ("American Vandal") som showrunner så finns det fortfarande väldigt lite information om det projektet.
 

Läs också: MovieZine snackar med Rick Kirkham om ofattbara "Surviving Joe Exotic"

 
Kommer du att ge någon av de kommande tv-adaptionerna om Joe Exotics surrealistiska liv en chans? Kommentera gärna nedan!
| 4 juni 2021 17:35 |