Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 november 2015 | 15:00

"Captain America: Civil War"-regissörerna avslöjar detaljerna vi missade i trailern

Allt kring den mäktiga trailern.
Vi det här laget har trailern till "Captain America: Civil War" rullat åtskilliga gånger, men trots det finns det såklart detaljer vi missat. Regissörsbröderna Joe och Anthony Russo har i en intervju med Empire nu förklarat, steg för steg, vad vi egentligen har sett.

The AccordsI serietidningen var det "The Superhero Registration Act", men i filmen är det "Sokovia Accords: Framework for the Registration and Deployment of Enhanced Individuals”.

Joe säger så här:

- "The Accords" är ett gemensamt försök från världen att försöka kontrollera The Avengers framöver. Det har att göra med effekterna av Ultron och Sokovia (staden Ultron ämnade bomba jorden med) och New York (som förstördes i slutet av "The Avengers") och Washington (som nästan förstördes av fallande helicarriers i slutet av "The Winter Soldier"). Om vi kollar på alla tredjeakter i alla Marvelfilmer så är vår fråga: om man kan visa på att The Avengers är skyldiga till all den förödelsen, kan man använda det mot dem för att kontrollera dem?

General RossJohn Hurt återvänder som General Ross från "The Incredible Hulk", vilket Joe förklarar så här:

- Vi tänkte att det hade varit intressant att ta en karaktär som var fanatiskt anti superhjältar. Nu har han blivit mycket förståndigare och mer politisk och han har hamnat i en maktposition, inte helt olikt Colin Powell. Han har tvingat in The Avengers i ett hörn politiskt nu, han utmanövrerar dem.

Den här scenen:Joe säger:

- Han klamrar sig fast vid den där helikoptern av en extremt passionerad anledning. Det finns ju historier om hur mammor kan lyfta bilar och sådant av sina barn. Det är något väldigt viktigt som händer i den här scenen och för oss representerar den verkligen hans kamp som karaktär. En man mot en helikopter som försöker lyfta. Kan han förhindra att den gör det? Och var går gränsen för hans styrka? För oss är det en av de starkaste shotsen i filmen och det är ju Chris Evans, som jobbar väldigt hårt på att förverkliga sin karaktär fysiskt också. Under inspelningarna hade vi honom tryckt mot en kran som höll i den här helikoptern och det finns ett fantastiskt ögonblick när man verkligen ser hans muskler svälla och man kan känna all smärta och energi och beslutsamhet i honom när han försöker stoppa helikoptern.

Om att göra en älskad serietidning till film:- Utmaningen var att vi gör just "Civil War". Alla vet att historien handlar om registrering av superhjältar. Och på många sätt kan det vara en politisk fråga, men vi ville inte att hela konflikten i filmen bara skulle handla om politik. Vi ville hitta väldigt personliga anledningar hos var och en av våra superhjältar till varför frågan om registrering är så komplicerad. Förhållandet mellan Steve och Bucky tillät oss att göra det, att få det att bli en väldigt personlig fråga för alla.

Här är trailern igen, som du nu förhoppningsvis kan se med lite nya ögon:


"Captain America: Civil War" får premiär i april nästa år.
| 26 november 2015 15:00 |