Film

Skribent

MovieZine

2 juni 2023 | 10:05

Camilla Läckberg bakom ny svensk superhjältefilm - biopremiär 2024

Deckardrottningens barnböcker om en superhjältebebis blir 3D-animerad actionkomedi. "Super-Charlie" flyger in på bio julen 2024.
Nordisk Film Production gör 3D-animerad actionkomedi av Camilla Läckbergs böcker om superhjälte-bebisen Charlie. För manus och regi står Jon Holmberg som tidigare bland annat regisserat flera Sune-filmer. Animationen görs av danska animationsstudion A.film och svenska Slugger Film.
 
Läckberg är en av världens största deckarförfattare. Sedan debuten 2003 har hennes böcker sålt i 35 miljoner exemplar i över 60 länder. År 2011 dök en ny karaktär upp i Camilla Läckbergs värld, Super-Charlie. En barnboksdebut om en bebis med krafter utöver de vanliga. Totalt finns 12 fristående böcker i serien.
 
- Jag är så glad för att Super-Charlie ska få liv på den vita duken som svensk superhjältefilm. Super-Charlie och hans familj ligger mig varmt om hjärtat och det kommer att bli superhärligt att få se honom på biografer runt om i landet, säger Camilla Läckberg. 
 
 

Super-Charlie - Sveriges minsta superhjälte

 
Wille är 10 år och älskar superhjältar. Han skall just bli storebror till en (nästan) helt vanlig bebis, Charlie. En bebis som råkar få superkrafter vid födseln. Wille inser att han inte längre kommer vara familjens självklara centrum om detta uppdagas. "Super-Charlie" är en animerad actionkomedi med Sveriges enda eller åtminstone minsta superhjälte.
 
Filmen planeras ha premiär på biografer över hela landet till julen 2024.
| 2 juni 2023 10:05 |