Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 maj 2020 | 21:55

"Call of Duty: WWII" blir gratis på PS Plus

Andra världskriget-spelet "Call of Duty: WWII" blir ett av spelen till Playstation Plus under juni, men blir tillgängligt att ladda ner redan den 26 maj.
I dag är kanske "Call of Duty"-serien mer förknippad med nutida eller framtida krigsskildringar än andra världskriget, men går man tillbaka till seriens rötter är faktiskt det där det hela började. 
 
För några år sedan återvände utvecklarna Sledgehammer Games till andra världskriget med "Call of Duty: WWII" av utvecklarna Sledgehammer Games. I kampanjen tar du dig an rollen som en soldat i en amerikansk trupp när de trycker tillbaka tyskarna genom Frankrike, Belgien och slutligen Tyskland. På vägen får du uppleva bland annat landstigningen av Normandie och befrielsen av Paris. 
 
"Vi ville verkligen fokusera på det skitiga och brutala. Det här var inga supersoldater. Det var vanliga män som stred och gjorde extraordinära saker. Det var viktigt att fånga", sa en utvecklare till MovieZine då
 
Nu har Playstation avslöjat att spelet blir ett av gratisspelen på Playstation Plus under juni, dock tillgängligt redan den 26 maj. De meddelar samtidigt att de kommer berätta vilket det andra spelet för månaden blir under veckan. 
 
Personligen har jag inte rört serien sedan "Call of Duty: Modern Warfare 2" från 2009, men jag blir helt klart sugen på att kravla i skyttegravar och skjuta lite nazister.  
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Uncharted 4: A Thief's End" och "Dirt Rally 2.0".  
 
 
Har du spelat "Call of Duty: WWII"? Tycker du att det verkar bli en lovande PS Plus-månad?
| 25 maj 2020 21:55 |