Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 mars 2017 | 07:30

Transformers-spinoffen ”Bumblebee” kör framåt med oväntad regissör

Travis Knight imponerade nyligen med ”Kubo och de två strängarna”.
Transformers-spinoffen om Bumblebee - roboten från yttre rymden som kan förvandla sig till en gul Camaro - kommer rattas av nykomlingen Travis Knight, skriver Deadline

Filmskaparen har hyllats under hösten för sitt arbete på Laikas Oscars-nominerade animerade äventyr ”Kubo och de två strängarna”, vilket var hans regidebut.

Knight blir den förste regissören att ta hand om en långfilm i Transformers franchise efter Michael Bay. Men han var inte det självklara valet för Paramount. De tittade också på namn som Jaume Collet-Serra (”The Shallows”), Rick Famuyiwa (”Dope”) och Seth Gordon (”Baywatch”), enligt rapporter.


Travis Knight.

”Bumblebee” kom till i Transformers omskrivna ”writer’s room” där ett dussin manusförfattare slog sina kloka huvuden ihop, för att luska ut hur man mjölkar pengar ut Hasbros leksaker i många år framöver. Man har lovat publiken en Transformers-film om året, vilket innebär fler spin-offs och prequels vid sidan av den ordinarie filmserien. 

I sommar ser vi ”Transformers: The Last Knight”, den femte filmen i Michael Bays regi. ”Bumblebee” kör in på bioduken den 8 juni 2018.
| 3 mars 2017 07:30 |