Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 april 2014 | 17:01

Bryan Singers namn tas bort från ABC-serie

Efter våldtäktsanklagelserna mot regissören Bryan Singer väljer TV-kanalen ABC att inte längre använda hans namn i promotionsyfte.

"X-Men"-regissören Bryan Singer anklagas av en man för att ha våldfört sig på honom när mannen var minderårig, ett brott som ska ha begåtts för 15 år sedan. Singers advokat kallar det hela för "ogrundat skitsnack" men våldtäktsanklagelserna har redan lett till att TV-kanalen ABC, dragit tillbaka Singers namn i det promotionmaterial de tänkt använda för nya dramaserien "Black Box".

"Black Box" som har premiär i USA nästa torsdag har Singer som exekutiv producent, vilket alltså är något ABC inte längre tänker dra på, enligt källor till Deadline. Några få promoklipp hann gå ut med hans namn, men resten av materialet kommer att vara Singer-fritt.

Serien handlar om en neurobiolog, spelad av Kelly Reilly ("Eden Lake"), som döljer sin mentala ohälsa för sin omgivning.

I trailern här nedan nämns Singer i förbigående som en av producenterna till "House". Utöver "Black Box" är Singer även exekutiv producent för "Battle Creek", "Breaking Bad"-skaparen Vince Gilligans och "House"-skaparen David Shores nya kriminalserie, som MovieZine tidigare berättat om. Singer har nyligen regisserat pilotavsnittet, som fått bra tidig respons. Han har också den kommande "X-Men: Days Of Future Past"-filmen på gång, som har premiär om fem veckor.

Vad tycker du? Gör ABC rätt som slutar använda Singers namn? Eller är det att döma någon i förväg? Kommentera nedan!

| 18 april 2014 17:01 |