Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 december 2015 | 20:00

Bryan Singer snackar "X-Men: Apocalypse" efter omtalade trailern

Och svarar på kritiken mot den där mindre lyckade första bilden på Apocalypse.
Trailern för "X-Men: Apocalypse" gav härligt med rysningar längs med ryggraden, i alla fall för undertecknad. Det där med att bibeln kanske fick konceptet med apokalypsens fyra ryttare från mutanten Apocalypse, istället för tvärtom alltså, fick mig verkligen att köpa det här "nya" hotet våra kära mutantvänner kommer att ställas mot när filmen får premiär den 20:e maj nästa år.

Regissören Bryan Singer uttalade sig i Empire om trailern i detalj och om filmen i allmänhet, och han sa bland annat:

- Vad är en gud? Varför skulle någon skapa och härska över en ras bara för att bli dyrkad? Det innebär ingen respekt eller hängivenhet från hans sida, det är bara ett enormt ego hos den gamla guden. Allt med det saknar symmetri, att man ska lyda och dyrka honom. Det måste sluta. Det måste förstöras och skapas igen. Jag gillar att man inte ser honom riktigt tydligt i trailern. Det tvingar dig att titta på andra saker än bara hans ansikte, du får istället titta på hans klädnad, på skalan, på underligheterna med honom, på inskriptionerna, på teknologin. Det får dig att nästan vilja luta dig runt hörnet för att få en bättre vinkel.

Angående kritiken kring den första bilden som släpptes på Ivan Ooze... förlåt, Apocalypse, sa Singer så här:

- Det var bara en bild. Han är en väldigt mäktig och respektingivande karaktär och Oscar (Isaac) spelar skiten ur den.

Large 69ddfd64c0673e77281a86488669bf26 xmenapocalypse storm apocalypse psylocke 700x300
Ivan Ooze, är det du? Bilden som fansen sågade.

Under gårdagen svarade Singer även på frågor från fans på filmens Twitter-sida. Ett fan frågade vilken den mest utmanande scenen att göra var i den kommande filmen. Singer svarade:

- Även om Evan Peters är med som Quicksilver i hela filmen den här gången så finns det en sekvens med honom som tog en och en halv månad att filma. Den kommer bara ta ungefär två eller tre minuter i filmen. Evan jobbade i sjutton dagar bara med den scenen. Det är troligtvis en av de mest komplicerade sakerna jag filmat i mitt liv.

På en fråga kring hur tankarna gick bakom att James McAvoy rakade skallen svarade han:

- James McAvoy insisterade på att raka sitt eget hår, så vi har faktiskt en film på när jag håller upp min iPhone och facetimear Patrick Stewart som tittar på när McAvoy rakar sitt huvud. Patrick sa bara: "Spara lite av det där håret åt mig!".
| 12 december 2015 20:00 |