Serie

Skribent

Anders Eklöf

31 augusti 2022 | 11:00

Brutala animeserien "Cyberpunk: Edgerunners" kommer snart på Netflix

Animeserien baserad på det både älskade och hatade spelet "Cyberpunk 2077" visar upp sig i en riktigt läcker och våldsam trailer.
För två år sedan släpptes det efterlängtade spelet "Cyberpunk 2077" av "The Witcher III: Wild Hunt"-utvecklarna CD Project Red, som i alla fall inledningsvis fick väldigt mycket kritik för buggar och att det kändes halvfärdigt.
 
Vi på MovieZine gav det betyget 4 av 5 med orden att det är "ett fantastiskt, men ofärdigt spel". Sedan dess har många av buggarna åtgärdats och spelet förbättrats, vilket gjort att åsikterna om det är relativt kluvna bland spelarna.
 
 
Något som dock ser riktigt bra ut är animeserien "Cyberpunk: Edgerunners" som kommer till Netflix, som är skapad av den japanska animationsstudion Studio Trigger ("Kill La Kill", "BNA: Brand New Animal" och avsnitt i "Star Wars: Visions").
 
Serien har premiär den 13 september och har fått en rejält blodig och allmänt barnförbjuden trailer. Den första säsongen blir tio avsnitt.
 
 
 
Serien handlar om en kille som försöker överleva i en stad som är besatt av teknologi och kroppsmodifikationer, som i sin desperation väljer att bli en Edgerunner – en typ av legosoldat som även kallas Cyberpunk.
 
Trailern är märkt NSFW, vilket betyder "not safe for work", så det är alltså inte läge att slå på den här blodiga, snuskiga och våldsamma trailern på jobbdatorn. 
 
Som ett stort fan av Studio Trigger tycker jag att "Cyberpunk: Edgerunners" ser riktigt bra ut med sin överdrivna animation och läckra design. Vi får hoppas att den blir mer omtyckt än spelet.
 
Kommer du titta på "Cyberpunk: Edgerunners"? Vad tyckte du om spelet?
| 31 augusti 2022 11:00 |