Film

Skribent

MovieZine

4 mars 2024 | 21:08

Bruce Willis fru om livet med sjukdomen: "Fyllt av kärlek och glädje"

Emma Heming Willis vill inte se fler missledande rubriker.
Bruce Willis fru Emma Heming Willis är trött på att se vilseledande rubriker om makens diagnos och tillstånd. Den 68-årige skådespelaren lider av frontallobsdemens, och under hösten kunde vi bland annat läsa om en vän som sagt att Willis "saknar livsglädjen".
 
- Jag blev triggad. Jag såg just en clickbait-rubrik som handlade om min egna familj. De skriver att han saknar glädje. Det är långt från sanningen, säger Emma Heming Willis i en Instagram-video.
 
Hon fortsätter:
 
- Samhället och de som skriver dessa korkade rubriker måste sluta skrämma folk. Man får inte tro att en neurokognitiv diagnos innebär att "allt är över". Det är raka motsatsen.
 
Även om sorg är en del av vardagen menar Emma Heming Willis att familjen har påbörjat ett nytt kapitel "fyllt med kärlek, glädje, samhörighet och lycka". Nu vädjar hon till media att sluta sprida felaktig information kring demens.
 
- Det skadliga med såna rubriker... Det handlar inte om oss. Vi klarar oss. Vi förstår hur skvaller fungerar. Men det är skadligt mot andra med demens och deras partners. Mörka rubriker får en att tro att allt är mörkt och läskigt. Livet med demens är inte bara regnbågar och enhörningar - men det finns en annan, vacker sida också. De som skriver om demens borde visa upp alla sidor.
 
Läs och se Emma Heming Willis inlägg nedan.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

| 4 mars 2024 21:08 |