Serie

Skribent

Alexander Svensson

18 december 2023 | 20:30

Actiondramat "Warrior" läggs ner hos HBO Max - skaparen sätter hoppet till Netflix

Actionserien som baseras på en idé från kampsportslegenden Bruce Lee räddades efter två säsonger av HBO, men nu har även de gett upp på serien.
Warrior” är ett actiondrama som utspelar sig på 1870-talet i San Francisco och kretsar kring den kriminella miljön kring stadens stora grupper av invandrade och arbetssökande kineser och irländare. Berättelsen är baserad på en idé från martial arts-legenden Bruce Lee, och hans dotter Shannon Lee finns ombord som exekutiv producent.
 
Seriens två första säsonger producerades och sändes av Cinemax, som sedermera lade ner serien i samband med att de slutade göra originalserier. “Warrior” flyttade till HBO Max och fick där en tredje säsong, men nu meddelar man att även HBO gett upp på serien och lagt ner den. I början av nästa år kommer de existerande tre säsongerna att komma till Netflix (åtminstone i USA), och gör de väl ifrån sig där kan det hända att Netflix väljer att försöka få ihop en fjärde säsong.
 
 
Seriens showrunner, Jonathan Tropper, verkar välja att se positivt på flytten till Netflix, enligt en kommentar som han gett exklusivt till Deadline.
 
- “Warrior” är en serie som vägrar dö. Trots byten av platform och styre så fortsatte våra författare, producenter, skådespelare, arbetare och stuntteam att skapa något starkt, relevant och väldigt unikt. Tack vare Netflix har vi nu fått ytterligare ett nytt liv, och jag är spänd å allas vägnar för att miljontals nya tittare världen över ska få upptäcka serien.
 
 
En potentiell käpp i hjulet för en eventuell fjärde säsong är att seriens skådespelare fått sina kontrakt uppsagda. Det innebär att det kan vara svårt att få tillbaka allesammans om Netflix om några månader skulle vilja ge “Warrior” en fjärde säsong. I seriens tre första säsonger har vi kunnat se bland andra Andrew Koji (“Bullet Train”), Dianne Doan (“Vikings”), Joe Taslim (“Mortal Kombat”), Dean Jagger (“Game of Thrones”), Olivia Cheng (“Marco Polo”), Jason Tobin (“F9”) och Kieran Bew (“Rellik” och kommande säsongen av “House of the Dragon”) i rollerna.
 
I Sverige kan man för tillfället se alla tre säsonger av "Warrior" på HBO Max.
 
Har du sett "Warrior"? Kommer du att sakna serien?
| 18 december 2023 20:30 |