Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 juni 2020 | 16:30

"Brooklyn Nine-Nine" skrotar manusen för nya säsongen

Efter protesterna mot polisbrutalitet väljer "Brooklyn Nine-Nine"-skaparna att skrota arbetet på den nya säsongen och börja om från början.
Vi har tidigare rapporterat om hur Black Lives Matter-protesterna mot polisbrutalitet i USA har påverkat populärkulturen på olika sätt. "Borta med vinden" är temporärt borta ur HBO Max utbud, men förväntas komma tillbaka en förklaring kring innan filmen. Tv-serien "Cops" har lagts ned efter 32 säsonger och nu rapporterar CB att polisserien "Brooklyn Nine-Nine" skrotar det färdiga arbetet med den åttonde säsongens fyra första avsnitt och börjar om från början.
 
- Vi har haft många nyktra och djupa samtal om det och hoppas att genom detta kunna göra något riktigt banbrytande i år. Vi har en möjlighet och kommer att använda den på bästa möjliga sätt. Vår showrunner Dan Door, hade redan fyra färdiga avsnitt som bara kastades i soporna. Vi måste börja om. Just nu vet jag inte exakt vilken riktning man kommer ta det, berättar Terry Crews (som spelar en av seriens huvudroller) i en intervju med Access Hollywood.
 
Det verkar med andra ord som att man på något sätt kommer att skriva in protesterna i den nya säsongen, eller åtminstone kommentera det på ett meningsfullt sätt. Det återstår att se huruvida detta innebär att den nya säsongen kommer att bli försenad, men med tanke på coronapandemin och dess restriktioner så har vi redan rapporterat om att mer än hälften av höstens serier förväntas bli försenade till 2021.
 

Läs också: 8 filmer och serier som skildrar ett splittrat Amerika

 
Tycker du att "Brooklyn Nine-Nine" gör rätt som börjar om med skapandet av den nya säsongen, för att kunna ta hänsyn till de pågående prosterna? Kommentera gärna nedan!
| 24 juni 2020 16:30 |