Film

Skribent

EliSophie Andrée

2 oktober 2023 | 09:30

Kalkon eller kult? Britney Spears sågade debutfilm får nypremiär på bio

Långt innan Britney Spears dansade med knivar i vardagsrummet och Zoe Saldana blivit grön och världskänd så fanns det en sak som förenade båda två: den sågade coming of age-filmen "Crossroads".
När långfilmen "Crossroads" kom 2002 var tanken att det skulle lyfta gigantiska popstjärnan Britney Spears till nya, oanande höjder. Ett koncept som Hollywood gärna försöker sig på då och då, i ibland mer eller mindre lyckade format.
 
Ett lyckat exempel på popstjärna turning skådespelare är Lady Gaga i "A Star is Born", men så blev inte riktigt fallet år 2002 med Britney och "Crossroads" som har så lågt som 15% på Rotten Tomatoes. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Men även om "Crossroads" sågades av kritiker, och i synnerhet Britney Spears skådisdebut, så har filmen ändå blivit älskad och hyllad av Britney Spears-fans och (kanske ganska logiskt med tanke på filmens målgrupp) unga tjejer. Filmen drog dessutom in över 60 miljoner dollar vilket räknades som en stor ekonomisk succé för produktionen. 
 
Nu återvänder därför "Crossroads" till biograferna endast för två kvällar. I samband med att Britney Spears självbiografi "The woman in me" kommer den 24 oktober blir det även alldeles ny merch, självklart inspirerad av "Crossroads".
 
Två helt sprillans nya Britney Spears-låtar kommer också enbart kunna höras på bio och bara det, lär nog göra att fler än Spears allra mest inbitna fans kommer vilja ta sig till närmsta biograf för att kunna lyssna in sig. 
 
"Vi är så glada över att skapa en möjlighet för fans att kunna njuta av denna mycket eftertraktade film på biograferna, och att kunna samlas för att stötta Britney som nu berättar sin historia i sin kommande självbiografi", säger Marc Allenby, VD för Trafalgar Releasing till Variety
 
"Crossroads Global Fan Event" visas exklusivt på bio under endast två dagar, 23 & 25 oktober. I Sverige kommer vi kunna se filmen på Nordisk Films biografer i Uppsala och Malmö.
 
Se trailern här till re-releasen av "Crossroads": 
 
 
Vad tycker du om "Crossroads"? Kalkon eller kult?
| 2 oktober 2023 09:30 |