Serie

Skribent

MovieZine

21 april 2022 | 12:25

Britbox till Sverige: ny streamingtjänst med fokus på brittiskt innehåll

Den 28 april kommer Britbox till Sverige med tusentals timmar brittiska serier, från "The Office" till "Peaky Blinders".
Den 28 april lanseras BritBox International i Norden med tusentals timmar av brittiskt innehåll - bland annat exklusiva nya serier och ett stort utbud av tv-klassiker. Här utlovas drama, krim och komedi till dokumentärer och livsstilsprogram – "det bästa av brittisk tv på ett ställe" enligt streamingtjänsten själva.
 
Britbox finns sen tidigare i USA, Kanada, Australien och Sydafrika. Från och med torsdagen den 28 april kommer även svenska prenumeranter att kunna ta del av innehållet.
  

Titlar som finns tillgängliga på Britbox

 
"Trainspotting"-författaren Irvine Welsh står bakom nya dramat "Crime" med Dougray Scott. Dessutom kan man se Greg Davies och Helena Bonham Carter i serien "The Cleaner". 
 
I dokumentärfilmen "Hollywood Bulldogs: The Rise and Falls of the Great British Stuntman" riktas strålkastarljuset på männen och hjältarna som hoppade, sparkade och exploderade sig igenom Hollywoods storfilmer, från Bond till Batman och Star Wars till Stålmannen.
 
En rad BritBox Originals kommer även att landa under det första året, inklusive true crime-drama "Stonehouse" med Matthew Macfadyen och "The Thief, His Wife, and the Canoe" med Eddie Marsan i huvudrollen. 
 
- Vi vet att nordiska tittare är stora fans av brittisk tv, och vi är säkra på att de kommer att gilla innehållet vi kommer att inkludera på BritBox från lanseringen. Att registrera sig är enkelt med vår sju dagars gratis provperiod och ger omedelbar möjlighet att sträcktitta på favoriter som "Peaky Blinders", "Vera", "The Office" och klassiker som "Absolutely Fabulous", "Blackadder" och "Prime Suspect". Vi kommer också att ta med ett brett utbud av de dramatitlar som Storbritannien är kända för, inklusive Andrew Davies kända "Pride and Prejudice" och "Brideshead Revisited", nyligen uppgraderad i HD, säger Neale Dennett, New Markets Launch Director, i ett pressmeddelande.
 

Så mycket kostar Britbox i Sverige

 
BritBox kan streemas från och med torsdag den 28 april via webben på BritBox.com, på Android och Apples mobiler/surfplattor, Fire TV, Apple TV, Android TV, Samsung Smart TV och LG Smart TV. Tjänsten kommer även att finnas tillgänglig för C More-prenumeranter. 
 
Priset i Sverige landar på 89 SEK per månad eller 695 SEK för ett år.
| 21 april 2022 12:25 |