Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

16 januari 2014 | 22:01

"Breaking Bad"-effekten: nu färgas knarket blått

"Breaking Bad" har större inflytande än man kunde tro. I delar av USA färgas nu metaamfetaminet blått, precis som i TV-serien.

Det var kanske inte den här sortens "hyllning" som "Breaking Bad"-skaparen Vince Gilligan såg framför sig när han gjorde sitt TV-epos. Men nu är det blå metaamfetaminet från serien en verklighet i den delen av USA som kallas Four Corners (där de fyra staterna Colorado, New Mexico, Arizona och Utah möts).

Men till skillnad från Walter Whites TV-meth som hade en renhet på 96 procent, har det här knarket en långt sämre procent.

- Det är dåligt meth som gjort att många blivit sjuka av att ha tagit det, säger Kevin Abar, agent för Homeland Security i en artikel av Zap2it.

- Vi oroar oss för att många kommer finna det lockande och vill prova det, det är väldigt beroendeframkallande, fortsätter han.

Det är inte första gången "Breaking Bad" kopplats till verkliga droghändelser. En kille som vann en tävling där priset var att få se finalavsnittet med hela skådespelarteamet, åkte fast efter att polisen hittat syntetisk marijuana för ett värde på över en miljon dollar i hans hus. Det finns också en verklig Walter White som just nu sitter av ett 12-årigt fängelsestraff efter att ha sålt... meth.

| 16 januari 2014 22:01 |