Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 december 2023 | 07:30

Bästa fiender? Bradley Cooper och Christian Bale i verklighetsbaserad spionfilm

Amazon har vunnit en hård budgivningskamp om "Best of Enemies", en kommande spionfilm som blir skådespelarnas första samarbete på ett årtioende.
Det är tio år sedan Christian Bale och Bradley Cooper senast spelade tillsammans, i David O. Russels American Hustle. Då spelade de en bedragare och en FBI-agent. Den här gången kommer de åter vara på olika sidor, även om det inte nödvändigtvis är av lagen.
 
Deadline rapporterar att Amazon och MGM har vunnit en hård budgivningskamp om "Best of Enemies", som är baserad på en bok med samma namn av av Eric Dezenhall och Gus Russo.
 
Boken handlar om den osannolika och verklighetsbaserade vänskapen mellan en CIA-agent (som ska spelas av Cooper) och en KGB-agent (det här blir Bale), och täcker ett gäng viktiga händelser och upptäckter från det kalla kriget under 1970-talet ända fram till 2010.
 
Manuset till "Best of Enemies" skrivs av Eric Warren Singer, som också skrev "American Hustle", och produceras av Charles Roven, som hade samma roll på årets "Oppenheimer". Något potentiellt premiärdatum är ännu inte satt.
 
| 14 december 2023 07:30 |