Film

Skribent

MovieZine

23 juni 2022 | 14:30

Brad Pitt ser slutet på filmkarriären

"Jag börjar närma mig slutet", säger skådespelaren i en ny intervju.
Brad Pitt, blott 58 år gammal, verkar lockas av pensionärslivet. Vi har sett allt mindre av honom på senare år, och i ett nytt porträtt hos GQ säger Pitt att han funderar över "det sista kapitlet" av sin filmkarriär:
 
- Jag börjar närma mig slutet. Sista terminen, hur ska den se ut? Och hur vill jag designa den?, frågar sig skådespelaren.
 
Han slog igenom i början av 90-talet med roller i bland annat Ridley Scotts "Thelma & Louise" och i "En vampyrs bekännelse". Med åren har vi sett den unge filmhunken förvandlas till en av filmvärldens populäraste och mest hyllade skådisar med 2 Oscars i bagaget. Numera är han mer verksam som producent än står framför kameran.
 
 
Vi har sannolikt många år kvar för att njuta av Pitts karisma på bioduken. Redan i sommar är han tillbaka i actionthrillern "Bullet Train" och i vinter kommer "La La Land"-regissören Damien Chazelles nya drama "Babylon".
 
Men kanske kommer han så småningom att göra som Jim Carrey och lägga karriären på hyllan för att fokusera på sina andra intressen, som musik eller konst (Pitt är tydligen en hobby-skulptör).
 
- Jag är en varelse som uttrycker mig genom konst. Om jag inte skapar så dör jag, säger Pitt.
 
 
I samma artikel får Quentin Tarantino uttala sig om sitt samarbete med Pitt. De har gjort två filmer ihop, krigsfilmen "Inglourious Basterds" och LA-dramat "Once Upon a Time in Hollywood".
 
- Han är en av de sista stora filmstjärnorna. En annan typ av man. Det är svårt att beskriva exakt vad han har, för det vore som att beskriva solsken (...) Han är en stjärna den gamla typen, riktigt snygg, maskulin men också hipp. Och otroligt begåvad, säger Tarantino.
| 23 juni 2022 14:30 |