Film

Skribent

Mats Karlsson

3 juni 2014 | 17:01

"Bourne-producenterna smutskastade mig"

Regissören Doug Liman fick lida pin för att få till hans vision av "Bourne Identity".

I Hollywood är det producenterna som styr och regissören har oftast svårt att få fria händer, något vi märkte när Edgar Wright hoppade av från "Ant-Man" efter manusbråk. När Doug Liman fick jobbet att göra "Bourne Identity" fick han ständigt brottas med stingsliga producenter som hade noll förtroende för regissören och hans vision.

- Med "Bourne Identity" blev jag ständigt påhoppad av studiocheferna. De var övertygade om att filmen skulle bli en katastrof, för att det inte såg ut som en klassisk actionrulle. Producenterna gjorde allt för att smutskasta mig och de såg till att göra det inför inspelningsteamet, allt för att ställa mig i dålig dager inför min personal. Stacey Snider som då var chef på Universal skrek åt mig att "Bourne Identity" var verkligen inte min privata filmskola för 50 miljoner dollar, berättar Liman för MovieZine.

Trots att Snider var övertygad om en flopp, spelade "Bourne Identity" in 214 miljoner dollar och blev startskottet på en väldigt framgångsrik franchise för Universal.

Hela intervjun med frispråkiga Doug Liman publiceras i veckan.

| 3 juni 2014 17:01 |