Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 februari 2020 | 18:30

"Bosch" läggs ned efter säsong 7 hos Amazon Prime

Amazon Primes första originalserie, om polisutredaren Harry Bosch, har inte hunnit släppa sin sjätte säsong ännu - men redan nu vet vi när serien tar slut.
Deadline rapporterar att Amazon Prime har valt att ge "Bosch" en tidig förnyelse på en sjunde säsong (den sjätte förväntas släppas någon gång under 2020), men att den även kommer att bli seriens sista.
 
"Bosch" är baserad på Michael Connellys böcker om polisutredaren Harry Bosch (Titus Welliver) och är en av Amazon Primes första originalserier. Streamingtjänsten släppte den första säsongen redan 2015 och serien har sedan dess tuffat på med en ny säsong varje år.
 
Till skillnad från många andra polis-serier så har "Bosch" hållit en väldigt jämn och hög kvalitetsnivå, där varje säsong fokuserat på ett nytt fall i Los Angeles-området - samtidigt som man låtit vissa delar av handlingen kring Harrys familj och uppväxt utvecklas under samtliga säsonger. 
 
 
Här i Sverige visas de nya säsongerna först hos HBO Nordic, eftersom "Bosch" hade premiär långt innan Amazon Prime fanns tillgängligt för svenska prenumeranter (och därför fortfarande sitter på rättigheterna för att visa serien först).
 

Läs också: Därför borde du kolla in "Bosch"

 
Har du givit "Bosch" en chans ännu - kommer du att fortsätta titta under de två sista säsongerna? Kommentera gärna nedan!
| 14 februari 2020 18:30 |