Klipp

Skribent

Viktor Jerner

15 januari 2017 | 13:00

Bortklippt "The Force Awakens"-scen: Chewbacca & Rey går loss

En arm slits brutalt av i ytterligare en spegling av "A New Hope".
Alla som någon gång har sett en "Star Wars"-film vet att det inte är någon bra idé att mucka med en wookie, men i en av de bortklippta scenerna från "The Force Awakens" får vi bevis på att inte alla i filmens universum har koll på det. Filmen innehöll nämligen ytterligare ett möte - på Maz Kanatas hak - mellan Rey (Daisy Ridley) och den slemmiga skrothandlaren Unkar Plutt (Simon Pegg) och när han börjar käfta med Chewbacca bränner det till rejält. Kolla in: 


Det är roligt att se den här scenen separat, men samtidigt känns det väldigt skönt att den klipptes bort ur slutprodukten av flera olika anledningar. Dels är Plutt en högst ointressant karaktär och tonen här känns väldigt dissonant och annorlunda om man jämför med resten av filmen. Jag tror med andra ord inte att det hade gått att få in den på något harmoniskt och tillfredställande sätt. 

Men allra främst är det skönt att den är borta av den anledningen att det är ytterligare en i raden av alldeles för många referenser till den allra första Star Wars-filmen; "A New Hope". "The Force Awakens" är redan fylld till bredden av dem, och det behövs verkligen inte en till. Det som händer i just den här scenen speglar Lukes och Obi-Wans besök på Mos Eisley Cantina, där en annan karaktär förlorar sin arm. 

Tyck till! Borde den här scenen ha fått vara kvar i slutprodukten eller var det rätt beslut att lämna den på klippgolvet? 
| 15 januari 2017 13:00 |