Film

Skribent

MovieZine

18 januari 2022 | 17:47

Bond-regissör gör amerikanska "En man som heter Ove"

Det blir Marc Forster som regisserar Hollywood-remaken på "En man som heter Ove" med Tom Hanks i huvudrollen.
SF Studios tillkännager idag att den erkända och prisbelönta filmskaparen Marc Forster kommer att regissera den amerikanska filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman "En man som heter Ove" från 2013.

Forster är känd för filmer som "Finding Neverland", Bond-filmen "Quantum of Solace" och Brad Pitt-rysaren "World War Z". Den tvåfaldigt Oscarsnominerade manusförfattaren David Magee ("Finding Neverland") står för manus och huvudrollen spelas - som tidigare avslöjats - av Tom Hanks.
 
Forster och Magee.
 
SF Studios producerar, finansierar och distribuerar den engelskspråkiga "A Man Called Ove", vilket kommer bli en av de mest påkostade filmerna ett nordiskt filmbolag någonsin har producerat. Rita Wilson och Tom Hanks är samproducenter. 
 
- När jag första gången läste boken, blev jag hänförd av tanken att vänskap har kraften att förändra en persons liv. Jag ser fram emot att skapa en film med så mycket humor och hjärta tillsammans med Tom, Rita och SF Studios, säger Marc Forster i ett pressmeddelande.
 
Tom Hanks i "A Beautiful Day in the Neighborhood".
 
Den amerikanska filmatiseringen av "En man som heter Ove" är ett viktigt steg för SF Studios, i ambitionen att göra internationell storfilm för en global marknad. Tidigare internationella releaser inkluderar Borg och thrillern Horizon Line.

Andra aktuella och högprofilerade nordiska projekt som SF Studios producerar är den svenska storsatsningen "Utvandrarna", det danska historiska dramat "Drottning Margareta", den norska långfilmen "Quisling" och den svenska originalserien "Snabba Cash" för Netflix.
 
Inspelningen kommer att påbörjas under 2022.
| 18 januari 2022 17:47 |