Film

Skribent

Josefine Krischausky

28 juli 2022 | 16:30

Bollywood har gjort en egen version av "Forrest Gump" – se trailern

Den indiska filmstjärnan Aamir Khan springer i Tom Hanks fotspår, i en ambitiös nyfilmatisering med titeln "Laal Singh Chaddha".
För ett par år sedan rapporterade vi att "Forrest Gump" skulle få en remake i Bollywood, efter att den indiska filmstjärnan Aamir Khan hade köpt rättigheterna till handlingen från den klassiska 90-talsfilmen. Nu, efter ett flertal fördröjningar orsakade av pandemin, har det blivit dags för nyfilmatiseringen att få premiär.
 
Filmen går under titeln "Laal Singh Chaddha", och är även i detta fall döpt efter sin huvudperson. Premissen är i grunden oförändrad, men berättelsen har den här gången låtit sig anpassas efter ett annat kulturellt perspektiv. I denna version får vi exempelvis höra att livet är precis som det indiska tilltugget golgappa, istället för en chokladask. 
 
Titelkaraktären Laal förväntas ta med tittarna på en storslagen resa, och inspelningarna av filmen ska ha ägt rum på över 100 olika platser runt om i Indien. IGN har just släppt en ny trailer till den ambitiösa remaken, som innehåller flera välbekanta scener.
 
 
"Laal Singh Chaddha" får biopremiär på flera platser i världen den 11 augusti, men det är däremot oklart när filmen kan komma att bli tillgänglig i Sverige. 
 
Skulle du kunna tänka dig att se Bollywood-versionen av "Forrest Gump"?
| 28 juli 2022 16:30 |