Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 juni 2023 | 09:00

"Bluey" räddar sommarlovet med 10 nya avsnitt i sommar

Ett av få barnprogram som även vuxna tål att se på repeat, kommer att få utökning med tio nya avsnitt hos Disney+ i mitten på juli.
Den officiella hemsidan för "Bluey" bekräftar att ytterligare tio avsnitt ur den tredje säsongen kommer att släppas på Disney+ den 12 juli. Det populära barnprogrammet har hyllats världen över för hur det lyckas stå ut ur mängden som ett program som fungerar minst lika bra för oss vuxna, samtidigt som barnen roas och får idéer till nya lekar.
 
I de delar av världen där serien visas via Disney+ ligger vi däremot en bra bit efter på avsnittsfronten. I Australien, där serien utspelar sig och skapats, släpptes nyligen avsnitt 47 ur den tredje säsongen. De tio nya avsnitten som dimper ned hos Disney+ under sommaren är däremot endast avsnitt 27-37, förutom att det i USA censurerade "Smoochy Kiss" (avsnitt 35) verkar eka med sin frånvaro överallt där "Bluey" visas via Disney.
 

"Bluey"-skaparen vill göra ett Greta Gris för vuxna också

 
"Smoochy Kiss"-avsnittet verkar vi få fortsätta vänta på. Här är en bild från det farliga avsnittet i alla fall!
 
Häromveckan ställde "Bluey"-skaparen Joe Brumm, som skrivit seriens samtliga avsnitt, upp på en lång men mycket trevlig intervju hos THR. Under samtalet berättade han om hur han innan framgångarna med "Bluey" faktiskt skrev ett pilotavsnitt för en "Greta Gris"-inspirerad tv-serie, som skulle varit helt barnförbjuden och riktat sig enbart till vuxna... och som han blivit allt mer sugen på att göra något med:
 
- Jag har alltid tyckt att det skulle vara lite roligt att göra en barnförbjuden Greta Gris. Använda Greta Gris grammatik men berätta historien om föräldraskap som det verkligen är, du vet, och allt det där. Jag skrev ett sånt manus, på 22 minuter, och jag läste om det nyligen, och jag gillar det verkligen. Jag skulle gärna göra det en dag. Det slutade med att vi berörde det lite i avsnittet "Baby Race", på ett mycket mer barnvänligt sätt, men i vuxenversionen fanns inget utelämnat. Det var ganska mörkt.
 
Så inte nog med att vi föräldrar (och faktiskt alla andra vuxna med) har nya "Bluey"-avsnitt att se fram emot under sommaren. Nu kan vi även gå och hoppas på en Greta Gris-version som faktiskt går att titta mer än ett par sekunder på utan att vilja skrika rakt in i en kudde. 
 

Läs också: Slut på skitsnacket: Disney släpper censurerat prutt-avsnitt av "Bluey"

 
Kommer du att ge de nya avsnitten av "Bluey" en chans under sommaren? Kommentera gärna nedan!
| 17 juni 2023 09:00 |