Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 augusti 2022 | 16:40

Slut på skitsnacket: Disney släpper censurerat prutt-avsnitt av "Bluey"

Efter att inledningsvis ha påstått att ett avsnitt om pruttar inte var passande hos Disney+, har man efter fansens ilska valt att släppa avsnittet ändå.
Japp, du har läst rätt. När den efterlängtade tredje säsongen av "Bluey" släpptes på Disney+ häromveckan, så saknades avsnittet "Family Meeting". TheWrap rapporterar däremot nu att fansens ilska har fått Disney att ompröva sitt beslut - och att avsnittet kommer att släppas inom kort i USA. I samma app som vi även hittar "Family Guy", "Solar Opposites", "Pam & Tommy" samt "Prey" för övrigt, titlar som visserligen inte riktar sig i första hand mot barn. 
 
"Bluey" som är skapad i Australien är inte egentligen en Disney-produktion, utan man har bara lyckats knipa de globala rättigheterna till den populära barnserien, men när den nya säsongen på 26 avsnitt skulle släppas hos Disney+ så saknades ett av avsnitten. Förklaringen till detta var att avsnittet "Family Meeting" inte kändes rätt att visa för den amerikanska publiken, eftersom det är ett avsnitt som handlar om pruttar. 
 
I avsnittet så pruttar (antingen råkar eller med flit) pappan Billy, rakt i Blueys ansikte och får sedan stå till svars under ett "familjemöte" i stil med en rättegång. Pappans försvar är att han inte kan rå för att Blueys ansikte är i perfekt rumphöjd. Det här gav däremot dessvärre Disney en dålig magkänsla som bestämde sig för att "hålla inne" avsnittet... tills fansen alltså började håna företaget för deras skitsnack.
 
 
"Family Meeting" kommer snart att släppas i USA, men det är oklart huruvida det kommer att dröja extra lång tid att få ut det saknade avsnittet även här i Sverige. Det lär ju finnas en stor sannolikhet att Disney aldrig betalade för att få avsnittet dubbat. Så i värsta fall kanske det dröjer till när nästa säsong släpps, men att vi då har ett extra avsnitt att se fram emot då.
 
Om du nu har läst såhär långt och inte alls förstår varför det här är en nyhet väl värd både din och min egen tid, så har du troligtvis inte vågat ge barnprogrammet en chans ännu. Lyckligtvis har jag redan spenderat tid på att förklara just den här specifika tv-seriens storhet här:
 

Tredje säsongen av "Bluey" finns nu på Disney+!

 
Gör dig sjäv en chans och ge "Bluey" ett ärligt försök nu. Du kommer inte att ångra dig! Och om du redan har hunnit plöja den nya säsongen, ser du fram emot det censurerade prutt-avsnittet? Kommentera gärna nedan!
| 25 augusti 2022 16:40 |