Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 november 2018 | 15:00

Crazy Pictures jobbar på nästa långfilm

I veckan släpptes "Den blomstertid nu kommer" på bluray och dvd. Filmkollektivet Crazy Pictures berättar för MovieZine om sina framtidsplaner - och Hollywood har redan hört av sig.
Sommarens stora svenska filmsnackis har just landat på bluray och dvd. Sedan premiären innan midsommar har ”Den blomstertid nu kommer” setts av 112 000 biobesökare. Filmen är även såld till 80 länder, och har visats på flera filmfestivaler - bland annat vann den pris för Bästa Specialeffekter på Screamfest i Los Angeles.
 
Olle Tholén från Crazy Pictures berättar för MovieZine att publikens mottagande har varit "fantastiskt":
 
- Det blev en mycket lyckad svensk biolansering med bra siffror och massor positiv respons. Många har hört av sig och skrivit fina saker till oss vilket såklart värmer våra ängsliga filmhjärtan. En av de saker som känts extra kul är när folk säger att de inte sett något liknande på svenska tidigare. Att filmen dessutom fått så pass högt betyg på IMDB gör oss så glada.  

Ni har besökt en del filmfestivaler. Får ni andra reaktioner på filmen utomlands än hemma?
 
- Det som har nått oss är nästan uteslutande positivt. Priset för bästa specialeffekter är enormt hedrande. Vi hade faktiskt inte alls räknat med den respons vi fått utomlands. Filmen har nu sålts till cirka 80 länder vilket är lite sjukt. Folk gillar den och vi har läst recensioner som är så hyllande att det varit svårt att ta till sig. Det var en speciell att känsla visa filmen i Texas, publiken var så på, de ställde sig upp och tjoade med och visade verkligen sina känslor, haha. 
 
 
Man blir såklart nyfiken - finns det några idéer för en eventuell uppföljare? Eller har Hollywood ringt er angående remake än?
 
- Det är många som frågar men sanningen är att vi inte har några sådana tankar. Nu vill vi liksom vidare och in i nästa historia. Men vem vet, någon gång i framtiden kanske inspirationen kickar igång igen. Hollywood har "ringt" men inte gällande en remake...

Vad är på gång för Crazy Pictures härnäst? Hur toppar ni detta?
 
- Vi är supertaggade på framtiden och är i full gång med idéutveckling och manus för nästa film. Jag kan inte avslöja något just nu men jag kan säga att vi kommer fortsätta göra spektakulär film med orimligt höga ambitioner. Nu vill ta vidare allt det vi gillade i "Blomstertid"-projektet och lyfta det till nästa nivå.  

Finns det något snaskigt extramaterial på bluray-utgåvan som du kan berätta om?
 
- Vi har laddat den full med allt vi kunde komma på. Det är över 130 minuter blandat av behind-the-scenes, bortklippta scener och kommentarspår. Vill man komma med bakom och se hur vi tänkt och gjort så är den ett måste.
| 9 november 2018 15:00 |