Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 oktober 2023 | 08:30

Blir det en elfte "Saw"? En lovande uppdatering från filmskaparna

Producenterna bakom den bioaktuella prequeln "Saw X" har mer att berätta om Jigsaw och hans hjälpredor.
Det är rätt fantastiskt för en cancerpatient med "några månader kvar att leva" att överleva i 20 år. Men så pratar vi också om John Kramer, aka Jigsaw, och som alla vet är ju mördare på film ytterst svåra att ta död på...
 
Jigsaw som återupplivades för "Saw X" är ännu inte färdig med sina lekar. Om den bioaktuella prequel-filmen visar sig bli en succé bland fans, står både skådespelare och producenter redo att kasta in sig i nya tortyrfällor.
 
Producenterna Mark Burg och Oren Koules berättar för Dexerto att en elfte film är högst möjlig:
 
- "Saw X" slutar på ett sätt att publiken vill veta vad som ska hända sen. Det är en slags cliffhanger. Och det finns en fantastisk scen i eftertexterna som jag hoppas att folk stannar kvar för, säger Burg.
 
- Det finns några överraskningar och påskägg under filmens gång. Och om filmen går hem, så har flera skådespelare från förr redan ringt och frågat om de kan få vara med i nästa film, eftersom vi går tillbaka i tiden.
 
Bioaktuella "Saw X" utspelar sig kronologiskt sett mellan den första och andra filmen (släppta 2004 och 2005). Kritikerna har redan hyllat den brutala skräckfilmen som en av filmseriens bästa ("Det liknar nästan en riktig film" är mitt favoritcitat). Filmen spelade in 30 miljoner dollar på bio under helgen och visar att fansens intresse ännu är starkt.
 
Nu ska vi inte tolka producenternas citat som något annat än önsketänkande. Lionsgate har fortfarande inte gett grönt ljus åt en elfte film. 
 
 
Skulle ni vilja se Jigsaw komma tillbaka för ännu en "Saw"? Vilka skådespelare vill ni återse? Kommentera nedan.
| 3 oktober 2023 08:30 |